_
NACZYNIA
-

WŁAŚCIWOŚCI I SPOSÓB UŻYTKOWANIA NACZYŃ


 

Nasze naczynia to coraz rzadziej spotykane na polskim rynku ręcznie odlewane garnki grubościenne. W porównaniu z garnkami wykonywanymi metodą tłoczenia, nasze produkty oferują znacznie większą trwałość, dzięki temu mogą służyć użytkownikowi przez wiele lat. Ponadto grube ścianki zapobiegają gwałtownym zmiana temperatury. Dzięki temu przygotowana potrawa, podgrzewa się równomiernie i nie przypala się. Dwuwarstwowe pokrycie wykonane z Greblonu, który sprawia, że smażone potrawy nie przywierają do powierzchnia patelni, przez  co utrzymanie jej w czystości jest znacznie łatwiejsze.


Oferujemy dużą różnorodność wymiarów patelni dzięki czemu każdy może znaleźć naczynie odpowiadające jego potrzebom, niezależnie czy jest to smażenie na płytkim czy głębokim oleju, dzięki wytrzymałym na wysokie temperatury uchwyty   (nie ulegają one zniszczeniu w temperaturach do 280 °C ) nasze produkty można stosować do pieczenia w piekarniku.

 

Nasze wielkogabarytowe patelnie i kotły cieszą się również dużą popularnością wśród organizatorów festynów, gdzie duże rozmiary, trwałość, zdolność do utrzymywania odpowiedniej temperatury, oraz fakt że można na nich przyrządzać do 3 rożnych potraw są czynnikami kluczowymi

 

 

 

Ponadto dożywotnio gwarantujemy iż garnek nie ulegnie wypaczeniu, istnieje również za niewielką odpłatą możliwość regeneracji naczynia.


WSKAZANIA DLA UŻYTKOWNIKA


- Do mieszania potraw stosować widelce, łyżki oraz łopatki wykonane z drewna, tworzywa sztucznego.
- Naczynia myjemy wodą z dodatkiem płynu do mycia naczyń, używając miękkich gąbek lub ściereczek.
- Przed pierwszym użyciem patelnię umyć, a następnie natrzeć olejem jadalnym i z tak przygotowanym naczyniem przystąpić do smażenia lub gotowania.
-
Nie należy przegrzewać pustych naczyń.

-NACZYŃ NIE NALEŻY STOSOWAĆ NA KUCHENKACH INDUKCYJNYCH.

Patelnie
Atest PZH Warszawa
nr HŻ 11709/93